Wczoraj pod rolką, w której krytykowałam plastikowe akcesoria pojawił się komentarz, że drewniane z kolei będą niehigieniczne.

To prawda, ale tylko jeśli nieprawidłowo o nie dbamy. Oczywiście nie można ich długo trzymać w wodzie i nie stosujemy drewna w kontakcie z surowym mięsem, a jak są pęknięcia to wyrzucamy, bo nie jesteśmy w stanie usunąć z nich dokładnie zanieczyszczeń, ale jeśli dbamy o nie prawidłowo to nie ma się czego obawiać.

A jedną z kluczowych rzeczy przy drewnianych akcesoriach kuchennych i deskach do krojenia jest ich olejowanie. Zabezpieczamy je w ten sposób przed chłonięciem wody i soków z naszych potraw, a dzięki temu służą nam dłużej i są bardziej higieniczne.

A teraz ważne pytanie, jak myślicie, czy drewniane akcesoria kuchenne i deski do krojenia można wkładać do zmywarki? 🤔 Dajcie znać w komentarzach jakie jest Wasze zdanie na ten temat.

__________
Przy okazji przypominam, że w moim sklepie trwają mega promocje urodzinowe. Ebooki i zestawy nawet do 40% taniej!

Wskakujcie na wzdrowymdomu.pl/sklep ↩️ 

WPISY Z INSTAGRAMA

Często dostawałam od moich czytelników na Instagramie pytania czy pisałam już kiedyś na dany temat, bo nie mogą znaleźć. Niestety wyszukiwanie postów z danego tematu u konkretnego twórcy nie jest na Instagramie możliwe, a mam wrażenie, że wiele treści na tym traci, dlatego postanowiłam wrzucać również te same treści w specjalnej zakładce na blogu. Dzięki temu możecie łatwo wyszukiwać interesujące treści za pomocą lupki (wyszukiwarki) na górze strony. Są to teksty krótkie (Instagram daje możliwość użycia jedynie 2200 znaków), w których temat jest jedynie zarysowany. Jednak wiele z tych treści rozszerzyłam w swoich poradnikach. Dlatego po pełne informacje warto sięgać tam –> wzdrowymdomu.pl/sklep

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Shopping Cart