Dziś przepis na pyszne i proste wegańskie lody bez dodatku cukru 🍧🍨
Moim tajnym składnikiem w przygotowywaniu domowych lodów jest BANAN 🍌
Tnę go w plasterki i zamrażam, a później blenduję z dodatkami, które nadają lodom pożądany smak. Sam banan jest słodki (wybierajcie te najbardziej dojrzałe), a po zblendowaniu ma gładką, kremową konsystencję.
Ja na filmie zrobiłam dwie wersje smakowe: czekoladową i truskawkową, ale możecie eksperymentować i próbować również inne smaki.
PS tańsze blendery o mniejszej mocy nie zawsze dają radę, więc jeśli taki macie lepiej poczekać kilka minut, aż mrożone owoce troszkę się rozmrożą ❄️
Warto unikać w diecie cukru dodanego, a słodkie desery zastępować zdrowszymi alternatywami.
WPISY Z INSTAGRAMA
Często dostawałam od moich czytelników na Instagramie pytania czy pisałam już kiedyś na dany temat, bo nie mogą znaleźć. Niestety wyszukiwanie postów z danego tematu u konkretnego twórcy nie jest na Instagramie możliwe, a mam wrażenie, że wiele treści na tym traci, dlatego postanowiłam wrzucać również te same treści w specjalnej zakładce na blogu. Dzięki temu możecie łatwo wyszukiwać interesujące treści za pomocą lupki (wyszukiwarki) na górze strony. Są to teksty krótkie (Instagram daje możliwość użycia jedynie 2200 znaków), w których temat jest jedynie zarysowany. Jednak wiele z tych treści rozszerzyłam w swoich poradnikach. Dlatego po pełne informacje warto sięgać tam –> wzdrowymdomu.pl/sklep