Nie kiście w plastikowych butelkach, ani woreczkach strunowych!
To nie są produkty do tego przeznaczone, a badania pokazują, że takie zachowania zwiększają ilość substancji uwalnianych z tworzywa do naszej żywności.
❓ Jeśli robicie kiszonki czy inne przetwory własnoręcznie to chyba chcecie wiedzieć co jecie i zależy Wam, żeby to była zdrowa żywność, prawda?
👉 Dlatego do domowych przetworów najlepiej wybierać szkło (ewentualnie jeśli takie macie to fajne są też naczynia ceramiczne).
Robicie takie przetwory czy raczej wybieracie sklepowe?
Kiszonki są bardzo zdrowe i warto włączyć je do swojej diety. Do wyboru oczywiście nie tylko ogórki czy kapusta.
WPISY Z INSTAGRAMA
Często dostawałam od moich czytelników na Instagramie pytania czy pisałam już kiedyś na dany temat, bo nie mogą znaleźć. Niestety wyszukiwanie postów z danego tematu u konkretnego twórcy nie jest na Instagramie możliwe, a mam wrażenie, że wiele treści na tym traci, dlatego postanowiłam wrzucać również te same treści w specjalnej zakładce na blogu. Dzięki temu możecie łatwo wyszukiwać interesujące treści za pomocą lupki (wyszukiwarki) na górze strony. Są to teksty krótkie (Instagram daje możliwość użycia jedynie 2200 znaków), w których temat jest jedynie zarysowany. Jednak wiele z tych treści rozszerzyłam w swoich poradnikach. Dlatego po pełne informacje warto sięgać tam –> wzdrowymdomu.pl/sklep